Najjednostavnija maska za negu predela ispod očiju (URADI SAM)

by - October 27, 2018

Papirne i hidrogel maske za lice postaju sve popularnije, a u prodaji se mogu naći i maske koje su ciljano namenjene predelu ispod očiju. Ipak, nekad kada pomislim da bih mogla da isprobam neku novu ili uopšte popularnu masku, često odustanem od kupovine kada vidim nepreglednu listu sastojaka na poleđini proizvoda. Zbog ovoga sam za danas istražila kako bismo sami mogli da napravimo jednostavnu, prirodnu "masku" za predeo ispod očiju koja će bar privremeno da umanji tragove umora i godina i ublaži podočnjake i eventualne otoke.


Neophodni su vam samo pamučni tupferi i par namirnica koje verovatno već imate u kući. Tupfere presecite napola (polovine možete dodatno oblikovati u polumesece, nalik na kupovne hidrogel maske koje su namenjene upravo predelu ispod očiju) i stavite ih u činijicu. Potom treba da spremite tečni deo maske – za ovaj deo možete koristiti crni ili zeleni čaj, sok ili pire od krastavca sa nekoliko kapi soka limuna, sok ili gel aloje, biljne hidrolate i/ili čajeve

Crni i zeleni čaj sadrže tein koji poboljšava mikrocirkulaciju, te ublažava podbulost i podočnjake. Sok od krastavca pomaže kod umornih očiju i hidrira i ujednačava izgled kože, dok vitamin C iz limuna i lubenice posvetljuje i zateže predeo oko očiju. Aloe vera pruža dodatnu hidrataciju i idealna je za negu osetljive kože, dok biljni hidrolati ili čajevi (npr. čaj od kamilice) umiruju otečene kapke i umorne oči
cotton pads and a cup of tea
Ne, ovo nisu kolačići sudbine :)
Možete i sami eksperimentisati dok ne pronađete koji sastojci najviše prijaju vašoj koži. Na slici iznad možete videti moj današnji izbor – 4 polovine tupfera prelila sam jakim crnim čajem i tako unapred spremila masku za dva dana.

Natopljene tupfere možete držati nekoliko dana u hermetički zatvorenoj kutiji ili kesi sa zip zatvaračem u frižideru. Najbolje je da ih nanesete na predeo ispod očiju svako jutro i ostavite da odstoje petnaestak minuta.

A vi? Imate li vi neki recept za masku za lice (ili baš predeo ispod očiju) koja vam naročito prija? Jedva čekam da pročitam vaše ideje u komentarima!

You May Also Like

0 comments