Ariul detoks maske za lice - prvi utisci

by - January 03, 2019

Verovatno ste primetili da se u poslednje vreme u našim parfimerijama može naći sve više korejskih kozmetičkih proizvoda. Za sada su to preparati kompanija Tony Moly, SKINFOOD, Dr.Jart+, Purederm, It’s Skin, Ariul, itd. Kada je ovaj poslednji brend u pitanju, prošle godine su se u dm-u pojavile Ariul sheet maske (maske u maramici) posebno zanimljive ambalaže. Reč je o Ariul Juice Cleanse 2X maskama.

Ariul Juice cleanse masks with Celery and Raspberry extracts
Ariul Juice Cleanse 2X maske
Prvo što me je privuklo kod ovih maski jeste njihovo pakovanje (flaša), kao i naziv “Juice Cleanse”. Sam koncept detoksa u vidu maske već mi se jako dopao, a još kada sam videla da proizvod sadrži vitamin C (u vidu tačaka na samoj maski), antioksidans koji bi trebalo da usporava proces starenja i podstakne stvaranje kolagena, kao i da je trenutno na akciji, znala sam da ću kupiti bar jednu od maski iz ponude. Uzela sam dve sa celerom i ekstraktom pšeničnih klica, a kasnije i dve sa malinom i sočivom.

Ove maske spadaju u nešto skuplje maske u maramici - ako ne grešim, košta preko 300 dinara u dm-u (345 dinara početkom februara, proverila sam naknadno), a ja sam je kupila kada je bila na akciji i koštala dvesta i nešto dinara. Inače se može kupiti i kod uvoznika (Muzej teatar) za 230 dinara (na sajtu sam našla samo masku sa keljom, ali verujem da preko njih mogu da se nabave i druge maske).

Danas govorimo o maski sa celerom.

Ariul Juice Cleanse 2X Mask with celery extract
Ariul Juice Cleanse 2X Maska

Pakovanje

Dakle, kapa dole na konceptu pakovanja. Ovakve ambalaže me zaista oduševljavaju, iako nekome mogu da se učine prekomplikovanima. Svaka perforacija i tračica imaju neki svoj smisao, a vi prateći uputstva bukvalno spremate svoju masku!

Uputstvo možete videti u sledećem videu:


  • Dakle, prvo treba da razdvojite flašu i deo sa maskom i suvim sastojcima:
  • Potom skidate tračicu sa otvora na delu sa maskom. 
  • Otvarate flašicu i sipate sok u deo sa suvim sastojcima. Maska treba dobro da se natopi. 
  • Potom normalno otvarate deo sa maskom, i proizvod koristite kao da je u pitanju bilo koja druga maska u maramici.
Evo i mog kolaža gde se vide pomenuti koraci:
Ariul-maska-koraci
Sastavite svoju Ariul masku :)

Sastojci

Što se tiče aktivnih sastojaka, maska sadrži ekstrakte celera, pšeničnih klica, kruške, avokada, tušta, centele (centella asiatica), korena kava-kave, kelerabe i anisa. Sadrži i niacinamid (vitamin B3), vitamin C, alantoin, arginin, adenozin i natrijum-hijaluronat.

Ingredients of Ariul Juice Cleanse 2X mask with celery
Sastojci maske sa celerom
Proizvod nema neki naročit miris - kada se natopi sokom tj. tečnošću, oseća se najviše jedan kiseli miris, od vitamina C očigledno.

Utisci

Masku sam držala na licu nešto manje od 20 minuta. U pakovanju je inače ostalo dosta seruma, koji svakako može da se iskoristi npr. za negu i hidrataciju kože ruku ili nogu.

Dok mi je maska bila na licu, osetila sam blago svrbuckanje/peckanje na obrazima i iznad obrva (suvlji delovi lica), ali kada sam uklonila masku nije bilo nikakvih iritacija.

Utrljala sam ostatak seruma koji je inače nemasan i rekla bih da lepo hidrira kožu i vrši blagi hemijski piling. Međutim, odlučila sam da blago isperem lice budući da je na tu i tamo na koži ostalo nekoliko kristalića vitamina C (kao nekoliko zrnaca soli). Ne znam da li bi se nešto desilo da nisam isprala ostatak maske, ali nisam htela da rizikujem.

Posle maske sam nanela hidratantnu kremu (iz Soon Jung linije). Na kraju bih rekla da je posle maske koža bila nežnija i ten sveukupno ujednačeniji.

Konačna "presuda"

Mislim da maska sadrži sjajne sastojke, ali mislim da je za sada neću uvrstiti u redovnu rutinu. Ipak, volela bih da probam i ostale maske iz Juice Cleanse linije da vidim kako će mi one prijati, a to ću uskoro i učiniti - sledeća “na tapetu” je Ariul Juice Cleanse 2x maska s ekstraktom maline.

Šta mislite o maskama u maramici? Da li su neke već ušle u vašu redovnu rutinu nege kože? Da li ste probali Ariul maske (ili pak njihove ostale proizvode za negu)?

You May Also Like

0 comments