Potrošeni proizvodi - Bioderma, Clarins, Caudalie - april 2018.

by - April 20, 2018

Već neko vreme priželjkujem da sa vama podelim prvi empties post na blogu. Među ovim proizvodima se nalazi nekoliko mojih favorita, koje zaista od srca mogu da vam preporučim.

empties of klairs eucerin clarins weleda bioderma products
Potrošeni proizvodi - skoro pa sve sami favoriti!

Bioderma Sensibio H2O micelarna voda

Počela bih najpre od Bioderminih prozvoda, tačnije od njihove micelarne vode. Ovo je već druga Bioderma micelarna voda koju sam potrošila. Kupila sam je u okviru 1+1 pakovanja na akciji i nisam se pokajala - u pitanju je blag proizvod koji efikasno čisti kožu lica. E sad, ja micelarne vode najčešće koristim kao prvi korak u večernjem čišćenju lica i uvek potom operem lice nekim blagim, penušavim gelom za umivanje. U poslednje vreme sve češće možemo da čujemo koliko se insistira na “double-cleansing” tehnici. Ipak, pomalo mi je ta “nova moda” smešna, jer ja (a verujem i mnogi drugi) već godinama na ovaj način čistim lice i uopšte nisam mislila da je u pitanju neki poseban metod nege.

empty bottle of bioderma sensibio h2o micellar water
Bioderma Sensibio H2O
Double-cleansing tehnika (tehnika, da ne bih rekla “hajp” tj. “hype” na engleskom) proširila se, ako se ne varam, iz Južne Koreje na Zapad (hm…ili na Istok…? :D). Uglavnom podrazumeva upotrebu uljanog skidača šminke (koji se u dodiru sa vodom emulzifikuje i lako spira a da pritom ne ostavlja masan trag) i, potom, upotrebu gela za čišćenje lica. Takvu kombinaciju koristim ako nanesem BB kremu ili tečni puder, mada, da budem iskrena, lice najčešće sasvim blago šminkam, te mi je varijanta sa micelarnom vodom sasvim dovoljna. Kada je konkretno o Bioderminoj micelarnoj vodi reč, čini mi se da sam je do nedavno uzimala zdravo za gotovo i njene pozitivne osobine tek počela da cenim kada sam povremeno počela da koristim Baleinu micelarnu vodu. Iako Balein proizvod efikasno skida šminku, primetila sam da na licu ostavlja penast trag što me baš i ne oduševljava. Ovo se, s druge strane, nikad nije dešavalo sa Bioderminom vodom. Takođe, posle korišćenja Biodermine vode, lice nije lepljivo. Jedino što bih zamerila ovom proizvodu je miris. U redu, ne sadrži veštačke mirise, ali mi nekako miriše na hemikalije, nisam sigurna kako to mogu bolje da opišem. Isto tako, ovaj proizvod nije idealan za uklanjanje maskare. Ipak, ono što možete da uradite jeste da posle umivanja vodom još jednom pređete tupferom (namočenim micelarnom vodom) preko kapaka, i tada bi trebalo da ste završili sa skidanjem šminke.

Sastojci Bioderma micelarne vode: Water (Aqua), PEG-6 Caprylic/capric Glycerides, Fructooligosaccharides, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Propylene Glycol, Cetrimonium Bromide, Disodium Edta.


Bioderma Hydrabio Serum

bottle of Bioderma Hydrabio serum
Bioderma Hydrabio serum
Bioderma Hydrabio serum zaista sjajno hidrira kožu lica, a letos sam ga čak koristila samostalno kao dnevnu kremu. Gelaste je teksture i prijatnog, blagog mirisa. Namenjen je koži kojoj nedostaje vlage. Sadrži hijaluronsku kiselinu, ksilitol i glicerin - njihova uloga je upravo da pomognu koži da zadrži vodu i održi optimalnu hidrataciju. Takođe ne sadrži parabene i nije komedogen.

Inače, u prvom trenutku sam i za micelarnu vodu i za ovaj serum prekopirala liste sastojaka sa Bioderma sajta, međutim, kada sam proverila te spiskove, shvatila sam da je redosled sastojaka na samim proizvodima drugačiji. Ipak, pošto bi redosled trebalo da ukazuje na količinu konkretnog sastojka (najviše je vode, pa potom glicerina, pa ksilitola, itd.), odlučila sam da bi spisak trebalo da se podudara sa onim sa bočice ili kutije, pošto je moguće da se sastojci "ispretumbaju" dok se popuni sadržaj sajta (ili postoje razlike između tržišta? - konkretno za serum na sajtu nisu bili navedeni Brassica campestris (rapeseed) sterols i Tocopherol, koji su, s druge strane, uredno stajali među sastojcima na samoj kutiji).

A evo i pune liste sastojaka: Water (Aqua), Glycerin, Xylitol, Sodium Polyacrylate, Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Trideceth-6, Disodium EDTA, Niacinamide, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Fructooligosaccharides, Mannitol, Sodium Hyaluronate, Hexyldecanol, Caprylic/capric Triglyceride, Rhamnose, Laminaria Ochroleuca Extract, Pyrus Malus (Apple) Fruit Extract, Brassica campestris (rapeseed) sterols, Tocopherol, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Fragrance (Parfum).

U par reči - odličan serum - nova bočica je već kupljena!


Eucerin AQUAporin ACTIVE

Dalje je tu Eucerin Aquaporin krema o kojoj sam već pisala (klik ka tekstu). Odlično hidrira i moja koža je jako dobro podnosi. Ako tražite bazičnu hidratantnu kremu koja ne masti kožu, ovo je pravi izbor za vas.


Weleda dnevno-noćni fluid od irisa za mešovitu kožu

weleda fluid and box with ingredients list
Weleda fluid
Weleda dnevno-noćni fluid sadrži obilje divnih sastojaka koji efikasno neguju kožu, kao što su npr. ulje jojobe, ulje nevena, ekstrakt irisa i hamamelis (na engleskom poznatiji kao witch-hazel koji se često preporučuje kod problematične kože). Spisak svih sastojaka možete videti na kutiji proizvoda na slici.

Možda nisam očekivala da proizvod ovoliko intenzivno miriše (snažan cvetni miris), pa čisto to imajte na umu ako vam jaki mirisi smetaju. Ova verzija je definitivno prilagođena koži koja je sklona mašćenju - ako ne preterate sa količinom kreme, lepo će se upiti i neće ostaviti masan trag (mada se meni dešavalo da preteram s količinom, naročito uveče). Jedino ako ste osetljivi na eterična ulja, ova krema možda nije za vas. Meni konkretno nije napravila nikakav problem, iako se ranije dešavalo da odreagujem koprivnjačom na pojedine biljne sastojke u proizvodima za lice.


Klairs Supple Preparation Toner

klairs supple preparation toner bottle
Klairs toner
Ovo je već druga bočica Klairs tonera koju sam potrošila, a treću već uveliko koristim. U pitanju je jedan od prvih korejskih proizvoda za negu lica koje sam probala i za sada se apsolutno držim ovog tonera. Za razliku od tonera koji se mogu naći kod nas, Klairs Supple Preparation Toner ne sadrži alkohol te ne isušuje dodatno kožu. Štaviše, vraća joj vlagu i reguliše njenu pH vrednost, što je naročito važno, budući da je dosta proizvoda za pranje kože lica alkalno, te usled toga remete kiselu zaštitnu barijeru kože. Optimalan pH kože je 5.5, tako da se za negu (naročito za čišćenje lica) najčešće preporučuju blago kiseli proizvodi kao što je, uostalom, ovaj preparat. Dodala bih da mi je sada pomalo neobično da posle umivanja lica direktno stavim serum ili kremu (mada i to nekad učinim) jer mi taj dodatni korak hidratacije i pripreme kože za naredne preparate jako prija. Što se tiče načina upotrebe, nekad ga nanosim direktno na lice utapkavanjem, a nekada uz pomoć tupfera.

Sastojci: Water, Butylene Glycol, Dimethyl Sulfone, Betaine, Caprylic/Capric Triglyceride, Natto Gum, Sodium Hyaluronate, Disodium EDTA, Centella Asiatica Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Polyquaternium-51, Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Panthenol, Arginine, Luffa Cylindrica Fruit/Leaf/Stem Extract, Beta-Glucan, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Hydroxyethylcellulose, Portulaca Oleracea Extract, Lysine HCL, Proline, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Methionine, Theanine, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Copper Tripeptide-1

Klairs toner može se poručiti online preko Wishtrend-ovog sajta, a ako želite da pri prvoj kupovini dobijete popust od 5$, možete iskoristiti moj promo kôd 0412415008. Ovo nije affiliate kôd već jednokratna mogućnost za vas i za mene da "dobijemo" umanjenje računa od 5$ pri naručivanju sa Wishtrendovog sajta. Kada vi iskoristite svoj popust, "otključaće" se i moj popust. 😉


Clarins One-step Gentle Exfoliating Cleanser

Clarins One-step gentle exfoliating cleanser
Clarins One-step gentle exfoliating cleanser
Verujem da sam do danas potrošila oko desetak tubica ovog proizvoda za čišćenje lica. Da, zaista je odličan. Ipak, tokom godina sam bila svedok rasta cena, te je vremenom njegova cena od oko 2000 dinara narasla do iznosa od preko 3000 dinara. Sva sreća te parfimerije povremeno imaju dane popusta, tako da, kada sam negde pri kraju bočice, gledam da ga kupim, ako je ikako moguće, sa 20% popusta.

Clarins-ov One-Step Gentle Exfoliating Cleanser je namenjen svim tipovima kože i dovoljno je blag da se može koristiti svakodnevno. Sećam se da sam još kad sam počinjala da ga koristim, pisala Clarins-u i pitala može li se koristiti jednom dnevno, budući da je reč i o blagom fizičkom pilingu. Savetnica mi je odgovorila da, ukoliko pre nanošenja na lice napravim penu i ukoliko penu uvek nanosim na mokru kožu, ovaj preparat može da se koristi svakog dana i neće izazvati iritacije (koje bi mogle da se jave kod česte upotrebe pilinga). Njegovo pozitivno dejstvo najviše vidim na koži obraza, ispod očiju - koža zaista postaje ujednačenija i glatkija. Isto tako bih dodala da jako lepo miriše, na citruse - tačnije, na pomorandže.

Idealan je kao drugi korak čišćenja lica (posle micelarne vode ili uljanog skidača šminke), a može se koristiti i samostalno ukoliko nema potrebe za uklanjanjem šminke s lica.

Ovaj proizvod sadrži sledeće sastojke: Water, Sodium Laureth Sulfate, Cetearyl Alcohol, Cellulose, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide Mipa, Glycol Distearate, Glycerin, Cetearyl Glucoside, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Tea-Cocoyl Glutamate, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Water, Silica, Fragrance, Phenoxyisopropanol, Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Benzophenone-4, Disodium EDTA, Moringa Pterygosperma Seed Extract, Phenoxyethanol, Disodium phosphate, Citric acid, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool, CI 15985/Yellow 6. [V0606F]



nivea body lotion avene thermal water and caudalie divine oil
Nivea losion - Avene termalna voda - Caudalie ulje

Avène termalna voda

Avène termalnoj vodi sam već posvetila ceo tekst (klik!), s time što bih sada dodala da sam isprobala da je nanesem i posle depilacije, i rekla bih da je zaista ublažila crvenilo.


Nivea losion s mirisom trešnjinog cveta

Vrlo prijatan losion za negu kože tela, namenjen normalnom ka suvom tipu kože. Dobro hidrira kožu, mada bi vam, ako imate vrlo suvu kožu, verovatno više prijao proizvod namenjen vašem tipu kože, koji dodatno sprečava isušivanje. Kada ga nanesete, na površini kože će ostati masnjikav sloj, ali će se ta ulja ubrzo upiti, te ova karakteristika ne bi trebalo da vam pravi probleme. Inače sadrži ulje jojobe, i ima blagi cvetni miris.

Spisak sastojaka: Aqua, Glycerin, Dicaprylyl Ether, Alcohol Denat., Glyceryl Stearate SE, Isopropyl Palmitate, Cetearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Dimethicone, Carbomer, Sodium Cetearyl Sulfate, Sodium Hydroxide, Trisodium EDTA, Phenoxyethanol, Linalool, Limonene, Benzyl Alcohol, Citronellol, Geraniol, Alpha-Isomethyl Ionone, Parfum


Caudalie Divine oil

Caudalie Divine ulje zaista miriše - kako mu samo ime kaže - božanstveno! Mislim da ga volim najviše zbog mirisa mošusa, a na Caudalie sajtu piše da sadrži i note vanile, kedra, marokanske i bugarske ruže. Što se tiče drugih, negujućih sastojaka, ovo “suvo” ulje sadrži ulja argana, semenki grožđa, hibiskusa i susama. Može se koristiti kako na telu, tako i na licu, i kosi. Na licu sam ga povremeno koristila tokom toplijih dana i to uveče umesto kreme. Brzo se upija i ostavlja kožu satenasto mekom. Staklena bočica sadrži 100 ml ulja i dodala bih još i da se ne troši suviše brzo (čisto da imate na umu prilikom kupovine).

Sastojci: Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil*, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil*, Isoamyl Cocoate*, Coco-Caprylate*, Fragrance, Ethylhexyl Palmitate*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter Extract*, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil*, Hibiscus Sabdariffa Seed Oil*, Argania Spinosa Kernel Oil*, Tocopherol*, Palmitoyl Grape Seed Extract*, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit/Leaf/Stem Extract*, Citric Acid*, Benzyl Salicylate, Linalool, Hydroxycitronellal, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Citronellol, Alpha-Isomethyl Ionone, Geraniol. 2008/107/084. *Plant Origin.



Ovo su bili proizvodi za negu koje sam dovršila u aprilu. Da li se u ovom tekstu nalaze i neki od vaših favorita? Koje proizvode ste probali, a koje biste rado probali? U komentarima slobodno podelite utiske s ostalim čitaocima i sa mnom!

You May Also Like

0 comments