K-Beauty trik za neverovatno meku kožu lica

by - April 18, 2020



U tekstu o finalnim utiscima o SoonJung liniji pomenula sam da sam emulziju koristila na donekle alternativan način.

Verovali ili ne, ova emulzija može efikasno da se koristi za fizički piling. Za ovaj trik saznala sam na kanalu Soo Beauty:


Ako imate osetljivu ili problematičnu kožu možda bi trebalo da izbegavate ovaj metod ili da najpre probate da ga praktikujete tokom 30 sekundi, pa tokom 1 minuta, i onda tokom 2 minuta - dakle, vrlo postepeno da produžavate trajanje masaže tj. pilinga.

Postupak je sledeći:

1. Najpre očistite lice i umijete se. Osušite lice tapkanjem peškirom ili ubrusom.
2. Potom na lice izdašno nanesete emulziju ili losion koji ćete koristiti.
3. Vrhovima prstiju sitnim kružnim pokretima nežno masirajte lice tokom 2 do 5 minuta.
4. Na kraju isperite lice vodom ili višak proizvoda uklonite tupferom natopljenim tonerom.
5. Preporuka iz videa je da se ovaj metod koristi nekoliko puta nedeljno, dakle, najbolje 2 do 3 puta u toku nedelje. I budite nežni. A ako primetite bilo kakvu neprijatnu reakciju (u vidu crvenila ili peckanja), bilo bi bolje da izbegavate ovaj vid nege.

Et voilà! Kakva mekoća, zar ne? Posle ove metode, koža lica je neverovatno nežna na dodir. Posle umivanja vodom ili tonera, nastavite sa svojim uobičajenim proizvodima (ali preskočite proizvode koji deluju kao hemijski piling).

Zašto ova metoda daje tako brze rezultate? Kao i Soo beauty, pretpostavljam da je to zato što proizvod koji koristimo istovremeno hrani i neguje kožu, dok vrhovima prstiju vršimo blagi piling.
Kada sam gledala video, konzistencija proizvoda koji je Soo koristila podsetila me je upravo na tečnu konzistenciju SoonJung emulzije. Tako da predlažem da pogledate video i sami procenite koji bi proizvod mogao da vam posluži u ove svrhe.

Na ovaj način sam koristila i Mediheal N.M.F. Aquaring emulziju, a uskoro bih isprobala da vidim kako će se u ovoj ulozi pokazati i Caudalie mleko za čišćenje lica.

Kako vam se čini ova metoda? Da li biste je probali? I ako već jeste, kakvi su vaši utisci?

Stay home, stay safe 💕

You May Also Like

0 comments