2 proizvoda za negu koja će umiriti osetljivu kožu lica

by - February 09, 2019

Nedavno sam podelila sa vama jedan od mojih novih, omiljenih proizvoda za negu lica - SON & PARK Beauty Water. Danas bih želela da govorim o dva proizvoda koja su mi pomogla kod problema sa pojačanom osetljivošću lica koji me je mučio krajem decembra i početkom januara.


Nisam sigurna čime je problem bio uzrokovan, da li je to bilo od suvog vazduha usled centralnog grejanja, hladnoće napolju ili mi je koža odreagovala na preparat za negu kose, ali mi se na obrazima i to pre svega na desnom obrazu pojavilo crvenilo, koje možda neko ko me ne poznaje ne bi primetio, ali sam ga ja primetila (kao i meni najbliži).

Nova Klairs hidratantna krema koja upravo pogoduje osetljivoj koži (i koju sam spomenula o tekstu o Soon Jung liniji za negu) stigla je u pravi čas. A novogodišnja sniženja takođe su mi išla na ruku, budući da sam uspela da po povoljnoj ceni nabavim još jedan proizvod koji je namenjen upravo narušenoj kožnoj barijeri. Naime, palo mi je na pamet da bi mi kod pomenutog problema najbolje pomogao neki ciljani tretman koji bi umirio crvenilo (i svrbuckanje koje se javilo). Setila sam se jednog La Roche-Posay stika za kožu lica sklonoj atopiji kojeg sam primetila na policama jedne od mojih omiljenih apoteka (Farmanea).

Ali, da počnemo sa kremom...


Klairs Rich Moist Soothing Cream


U poslednjem tekstu o potrošenim proizvodima pomenula sam odličan toner korejskog brenda Klairs. Ovaj brend posebno se koncentrisao na razvijanje preparata namenjenih upravo nezi osetljive kože, a njihova kozmetika prodaje se na sajtu Wishtrend.com.

Kremu sam imala priliku da probam kada sam dobila uzorke uz neku od prethodnih Wishtrend kupovina. Sasvim mala količina kreme dovoljna je za hidrataciju čitavog lica. Reč je o, po mom mišljenju, fantastičnoj univerzalnoj kremi za lice koja hidrira kožu lica a pritom je ne masti. Osećaj na licu je vrlo prijatan posle nanošenja kreme - koža je meka i nahranjena. Sama krema ima lep prirodan, biljni miris - dakle, ne sadrži nikakve veštačke parfeme koji mogu da iritiraju osetljivu kožu.

Tube of Klairs Rich Moist Soothing Cream
Klairs Rich Moist Soothing Cream

Ono što još može da se doda o kremi jeste da je prilagođena svim tipovima kože, da ne sadrži alkohol i parabene, kao i da je neutralne ka kiseloj pH vrednosti (pH 6.5 ± 1.0). Zanimljivo kod ove kreme jeste i da snižava temperaturu i na taj način umanjuje crvenilo i smanjuje vidljivost pora.

Moji prvi pozitivni utisci održali su se i kada sam kupila kremu u regularnoj veličini (60 ml). Njena puna cena iznosi 24.5$, ali ako je uhvatite na sniženju, obično nećete morati da platite više od 2000 din.

Inače, iskustva korisnika na internetu su takođe uglavnom pozitivna, te krema na Amazonu ima prosečnu ocenu 4.3 od 5 (153 ocene), a na sajtu Sokoglam 4.4 od 5 (281 ocena).

Kada sam primetila problem sa crvenilom na obrazima, osim što sam izbacila potencijalne alergene (sprej za negu kose) i obratila pažnju na to da što manje oslanjam lice na ruku, ujutru i uveče sam redovno nanosila Klairs kremu posle Klairs tonera.

Klairs kremu može se poručiti online preko Wishtrend-ovog sajta, a ako želite da pri prvoj kupovini dobijete popust od 5$, možete iskoristiti moj promo kôd 0412415008. Ovo nije affiliate kôd već jednokratna mogućnost za vas i za mene da "dobijemo" umanjenje računa od 5$ pri naručivanju sa Wishtrendovog sajta. Kada vi iskoristite svoj popust, "otključaće" se i moj popust. 😉

Sastojci i karakteristike

Lista sastojaka Klairs kreme je sledeća:

Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Cetyl Alcohol, Cyclopentasiloxane, Glyceryl Stearate, Sodium Hyaluronate, Cetyl Ethylhexanoate, Stearic Acid, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Beta-Glucan, Sorbitan Sesquioleate, Microcrystalline Wax, Betaine, Peg-100 Stearate, Ceramide 3, Polyquaternium-51, Sorbitan Stearate, Dimethicone, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Arginine, Illicium Verum(Anise) Fruit Extract, Citrus Paradisi(Grapefruit) Fruit Extract, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Chlorphenesin, Disodium Adenosine Triphosphate, Algin, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Citric Acid, Portulaca Oleracea Extract, Natto Gum, Centella Asiatica Extract, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Disodium Edta, Apium Graveolens (Celery) Extract, Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) Leaf Extract, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Brassica Rapa (Turnip) Leaf Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit/Leaf/Stem Extract, Lysine Hcl, Proline, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Methionine, Theanine, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil

Kao što možete videti, krema sadrži hijaluronsku kiselinu, ši buter, ulje jojobe, beta-glukan, vitamin E, ekstrakte anisa, grejpfruta, papaje, šargarepe, repe, celera, kupusa, brokolija, pirinča, itd.

Jedan od glavnih aktivnih sastojaka ove kreme jeste beta-glukan koji podržava i obnavlja prirodnu kožnu barijeru. Istraživanja su pokazala da beta-glukani pomažu u lečenju dermatitisa, ekcema i opekotina tako što podstiču regeneraciju i uspostavljanje ravnoteže zaštitne barijere kože. Kada je hidratacija u pitanju, istraživanja su pokazala da beta-glukani pomažu koži da zadrži vlagu i to za 20% efikasnije nego fantastična hijaluronska kiselina u istoj koncentraciji. Na ovaj način se beta-glukani bore protiv suve kože, dok istovremeno ublažavaju bore i crvenilo.

Pakovanje

Open tube of Klairs Rich Moist Soothing Cream
Klairs Rich Moist Soothing Cream

Još jedno odlično osmišljeno pakovanje - otvor same tube bio je prekriven metalnom folijom koju ćete moći da skinete kada odvrnete poklopac tube. Ono što je mene oduševilo jeste otvor pod poklopcem koji je ispupčen. Ovo je vrlo higijenski za razliku od udubljenih otvora koje obične moramo da prislonimo na kožu i "obrišemo" da bismo naneli kremu koju smo istisnuli. Ispupčen otvor smanjuje površinu pakovanja koja dolazi u kontakt sa spoljašnjim površinama (prstima i sl.).

La Roche-Posay Lipikar Stik AP+


La Roche-Posay Lipikar Stik AP+
La Roche-Posay Lipikar Stick AP+

Ovaj stik je namenjen za ublažavanje simptoma (kao što su svrab, suva i iritirana koža) koji prate atopijski dermatitis kod beba, dece i odraslih. Ni ovaj proizvod ne sadrži parabene i veštačke mirise. A ja sam ga najpre uzela zbog toga što je uz crvenilo, koža na obrazima počela da me svrbucka. E sad, iako piše da može da se koristi koliko često želimo, ipak ostavlja masan trag za sobom, pa nisam baš sigurna u kojoj meri bi ovakav tip upotrebe bio praktičan. Ipak, kada je lečenje problema u pitanju, najbitnije je da se problem reši, a o praktičnosti možemo da brinemo neki drugi put. Inače, puna cena proizvoda je oko 1200 dinara, a ja sam uspela da ga kupim sa popustom od preko 20% (25% ili 30%, sad se više ne sećam).

Opened La Roche-Posay Lipikar Stik AP+
La Roche-Posay Lipikar Stick AP+

Sastojci i karakteristike

Puna lista sastojaka:

Butyrospermum parkii butter, aqua / water, polyethylene, paraffinum liquidum / mineral oil, hydrogenated polyisobutene, glycerin, copernicia cerifera cera / carnauba wax, hydrogenated coco-glycerides, butylene glycol, glyceryl stearate, peg-30 dipolyhydroxystearate, cera alba / beeswax, cetearyl alcohol, brassica campestris oleifera oil / rapeseed seed oil, propylene glycol, sorbitan tristearate, zinc gluconate, madecassoside, manganese gluconate, disodium edta, copper gluconate, capryloyl glycine, caprylyl glycol, vitreoscilla ferment, citric acid, tocopherol, pentaerythrityl tetra-di-t-butyl, hydroxyhydrocinnamate, chlorhexidine digluconate.

Ši buter obnavlja lipidnu barijeru, a ekstrakt centele deluje protiv-upalno. Cink-glukonat je tu da se bori protiv bakterija te da smanji šanse za kontaminaciju proizvoda (ako stik nanosite tokom dana, koža svakako neće moći uvek da vam bude sveže oprana i čista). 

Par minuta posle nanošenja, svrab na obrazima bi se zaista smanjio, a na koži bi ostao zaštitni sloj za koji sam zaista imala utisak da obnavlja barijeru kože i sprečava njeno dalje isušivanje (ovo mi je bilo naročito važno kada je spoljašnja temperatura bila u minusu).

Pakovanje

Protective seal of La Roche-Posay Lipikar Stik AP+
La Roche-Posay Lipikar Stick AP+

U redu, ovaj put su i Francuzi odlično osmislili pakovanje. Preko stika se nalazi plastični poklopac koji je osiguran plastičnom folijom. A pritom je i sama ideja nanošenja stikom, bez upotrebe ruku, vrlo praktična.


Konačna presuda


Dakle, posle nedelju dana prilježnog nanošenja oba proizvoda, crvenilo i svrab na obrazima (obrazu) počeli su da se smanjuju, a posle dve nedelje koža se vratila na normalno stanje. Kremu i dalje koristim, a stik tek povremeno, kada osetim da mi je neophodna dodatna zaštita kože.

A vi? Kako se vi borite sa sličnim problemima? Kako držite kožu pod kontrolom tokom zimskih dana?

You May Also Like

0 comments