Son & Park Beauty Water - za nežno čišćenje i blagi piling kože

by - February 02, 2019

Ako ste pažljivo čitali moje tekstove o nezi kože, moguće je da ste primetili da mi je osim hidratacije, bitno da proizvodi koje koristim ostavljaju kožu glatkom. Jedan od prvih proizvoda koji me je u ovom pogledu oduševio bio je Son & Park Beauty Water (iliti Beauty voda kako je ponekad zovem).

Iako već imam niz proizvoda koji su mi zaista prijali ove zime i koje želim da pomenem na blogu, želela sam da što pre objavim tekst o Beauty vodi, tako da će ostali tekstovi morati da pričekaju, ali nadam se ne mnogo dugo.

Beauty water je jedan od onih kultnih K-beauty proizvoda koji će vas ili oduševiti ili… možda neće odgovarati vašoj koži.

SON & PARK BEAUTY WATER bottle
SON & PARK BEAUTY WATER

Iza ove vode kriju se dva poznata šminkera iz Južne Koreje - reč je o Son De Šiku i Park Te Junu. Oni su osmislili proizvod koji će savršeno pripremiti kožu za nanošenje šminke tako što će je očistiti i uraditi blagi piling. Ova voda može da se koristi ujutru kao losion za čišćenje kože, tokom dana kao toner za osvežavanje lica, ili uveče posle uklanjanja šminke, da biste uklonili i poslednje tragove nečistoća.

Son & Park Beauty Water Box and Bottle
Son & Park Beauty Water

Kada sam na internet naišla na hvalospeve o ovom proizvodu, naravno da sam bila vrlo radoznala da saznam kakva je zaista ova vodica. Međutim, prisustvo velikog broja biljnih ekstrakata u ovom proizvodu me je malo brinula (bojala sam se da će mi koža možda odreagovati na neki od njih), tako da sam odlučila da preko interneta poručim uzorke. Poručila sam 5 uzoraka od 5 ml, računajući da će ova količina biti i više nego dovoljno da potvrdim da li je proizvod efikasan i kako ga moja koža podnosi.

Prvi put sam nanela tek nekoliko kapi na tupfer i blago prešla njime preko lica. Efekat je bio fantastičan - osećao se najviše pod prstima - koža mi je bila neverovatno glatka i meka.

Nedavno sam najzad kupila Beauty vodu u punoj veličini (340 ml), tako da sada, kada proizvod ponovo koristim, mogu zaista da ga od srca preporučim. Ovu vodicu uglavnom koristim jednom dnevno, najčešće uveče posle pranja lica (kao toner). Odmah posle upotrebe, koža ostaje meka i glatka (pazite samo da ne počnete stalno da pipate lice od čuda kako vam je koža sada nežna :) ), a čak i kad je ne koristim svakog dana, rekla bih da se efekat zadržava i do dva dana. Dodala bih i da uopšte ne isušuje kožu, iako se najčešće koristi kao čistač lica.

Ono što me još fascinira kod korejskih kozmetičkih kompanija jeste što su pakovanja proizvoda uvek inteligentno osmišljena i sadrže neku vrste "tamper seal-a" tj. pokazatelja koji će vam garantovati da proizvod niko nije otvarao pre vas. Na ovaj način se isto tako omogućuje da proizvod ostane što duže ispravan i delotvoran. 
U slučaju Beauty vode, to je mali aluminijumski poklopac na koji nailazimo tek kad odvrnemo čep flaše i koji treba da skinemo pre prve upotrebe:

Son & Park Beauty Water tamper seal
"Tamper seal" garantuje da bočica nije otvarana

Sastojci i tekstura


Son & Park Beauty Water Packaging
A šta piše na pakovanju?

Za slučaj da ne možete lepo da vidite spisak na slici iznad, podeliću sa vama i ovde punu listu sastojaka:

Water, Rosa Damascena Flower Water, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Butylene Glycol, Propanediol, PEG-7 Caprylic/Capric Glycerides, Pentylene Glycol, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Fruit Extract, Xylitol, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Cedrus Atlantica Bark Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Carica Papaya (Papaya) Fruit Water, Jasminum Officinale (Jasmine) Oil, Illicium Verum (Anise) Fruit/Seed Oil, Artemisia Absinthium Extract, Rose Flower Oil, Ferula Galbaniflua (Galbanum) Resin Oil, Thuja Occidentalis Leaf Extract, Eucalyptus Globulus Leaf Extract, Lavandula Angustifolia (Laveder)Flower/Leaf/Stem Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract, Melissa Officinalis Leaf Extract, Mentha Piperita(Peppermint) Leaf Extract, Mentha Rotundifolia Leaf Extract, Mentha Spicata Flower/Leaf/Stem Extract, Origanum Majorana Leaf Extract, Origanum Vulgare Leaf Extract, Pelargonium Graveolens Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Thymus Vulgaris (Thyme) Leaf Extract, Glycerin, Decyl Glucoside, 1,2-Hexanediol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, PPG-26-Buteth-26, Sodium Chloride, Ethylhexylglycerin, Sodium Citrate, Citric Acid, Octanediol, Copaifera Officinalis (Balsam Copaiba) Resin, Protease, Alcohol Denat., Alcohol, Phenoxyethanol

Kao što možete videti, Beauty water sadrže prah latica ruže iz Damaska koji podstiče regeneraciju i usporava starenje kože, ekstrakt papaje koji predstavlja neabrazivni eksfolijant, hamamelis koji umiruje kožu, ekstrakt pomorandže, ulje bergamota i pomorandže, ulje lavande, ulje anisa, ekstrakt lista matičnjaka i čajnog drveta, itd.

Ova voda ne sadrži parabene, što je super, a budući da ima pH od 4.5, pomaže koži da povrati prirodnu pH ravnotežu koja obično biva narušena umivanjem gelovima i penama koji imaju alkalnu reakciju. 

Ono što je malo specifično, a verovatno ste to već primetili i sa nekim micelarnim vodama, jeste da je ova vodica nekako sapunasta (kao što uostalom možete videti na postavljenim slikama). Ako promućkate flašicu, primetićete da se napravila pena na površini vode. Ipak, budući da je nanosim tupferom, to praktično i ne primećujem (osim ako baš natopim vaticu), tako da ne bih rekla da je ova karakteristika problematična.


Za koga je ova voda?


Pogodna je za sve tipove kože, osim možda za osetljivu kožu. Ako spadate u osobe sa osetljivom kožom ili ste skloni aknama, bilo bi dobro da najpre, kao i ja što sam učinila, isprobate uzorak da biste videli kako vaša koža reaguje na ovaj proizvod.


Konačna presuda


Najzad, mogu da vam kažem da je Beauty water ušla u moje apsolutne favorite. Da li ste možda i vi probali ovu vodicu? Da li se i vama desilo da vas je uzorak nekog preparata toliko oduševio? O kom proizvodu je reč?

You May Also Like

0 comments