Etude House SoonJung - savršena nega lica tokom zimskih meseci

by - December 09, 2018


Etude House SoonJung promo poster

Danas sa vama delim utiske o SoonJung liniji kozmetičke kuće Etude House. Podnaslov ovog teksta komotno bi mogao da bude “vreme je hladno a moja koža konačno meka”. Ali prvo bih želela da podelim sa vama kratku priču o… uzorcima.


Čitanje iskustava različitih korisnica na internetu o proizvodima za negu kože koji su mi se učinili zanimljivima, kao i povremena sopstvena razočaranja pojedinim dugo priželjkivanim proizvodima, vremenom su dodatno povećala moju opreznost prilikom kupovine novih preparata. Čak i proizvodi koji naizgled deluju savršeno, nekome mogu da izazovu bubuljice ili pak alergiju.

Iz ovih razloga su uzorci, naravno, jako korisna stvar – dešavalo mi se da pomoću njih, i pre kupovine samog proizvoda, utvrdim da mi određeni serum ili krema bukvalno “guše” kožu, kao i da mi neki toneri izazivaju koprivnjaču.

Budući da ne volim da mi proizvodi isprobani 4-5 puta stoje na polici, te da moram da tražim drugi način na koji mogu da ih koristim, u poslednje vreme sam, bar kada je korejska kozmetika u pitanju, počela da u kupujem uzorke. Da, da ih kupujem. Zanimljivo je da se kod nekih proizvoda ta praksa procentualno čak više isplati, jedino što onda nećete imati full-size veličinu proizvoda. Ali o tome – drugi put.

SoonJung linija nije prva koju sam na ovaj način isprobala, ali je, pored Son & Park Beauty Water preparata, dala ubedljivo najbrže rezultate. Nekada koristim neke proizvode po više meseci a rezultata nigde, a sa kombinacijom SoonJung proizvoda rezultati su bili trenutni.

Uopšteno o SoonJung liniji proizvoda

Mnogo je faktora koji utiču na osetljivost kože: dehidratacija, zagađenje vazduha, upotreba agresivnih kozmetičkih preparata. S dolaskom hladnijih dana, osetila sam da mi je potrebna nega koja ne narušava već jača prirodnu barijeru kože. Setila sam se da su blogeri i jutjuberi koje cenim govorili o ovoj liniji u pozitivnom svetlu i odlučila sam se da je isprobam.

SoonJung proizvodi su namenjeni osetjlivoj koži i jačanju zaštitne barijere kože uz pomoć sastojaka kao što su pantenol i ekstrakt biljke centella asiatica. Reč je o hipoalergijskim, nekomedogenim proizvodima koji ne sadrže sastojke životinjskog porekla, mineralno ulje, pigmente, veštačke mirise, poliakrilamid, silikon, imidazolidinil ureu, trietanolamin, PEG, niti parabene.

Šta sam, dakle, uradila? Naručila sam dva ista seta uzoraka koji sadrže toner (5 ml), emulziju (5 ml) i kremu za lice (7 ml). Njihova cena je bila 3.87$ (ukupno) a poručila sam ih na ebay-u. Teško da bih dobila čitav ovakav set uz neku kupovinu, a na ovaj način imala sam priliku da probam čak tri proizvoda iz iste linije, koji su upravo osmišljeni i razvijeni tako da se nadopunjuju.

Samples of Etude House SoonJung line
Etude House SoonJung uzorci

Pa da krenemo redom sa opisom i utiscima:

SoonJung pH5.5 Relief Toner

SoonJung pH5.5 Relief Toner
image source: etudehouse.com

I pored toga što za umivanje koristim proizvode koji ne bi trebalo da isušuju kožu, poput Clarins One Step Gentle Exfoliating Cleanser ili Neutrogena Hydro Boost Hydrating Cleansing Gel (uveče pre ovih proizvoda koristim i Nivea MicellAIR vodicu za skidanje šminke), lice me praktično uvek zateže posle ovog koraka, da li zbog tvrde vode iz vodovoda ili zbog toga što mi je koža, izgleda, dehidrirana (ili oba) – nisam sasvim sigurna.

Toner sam baš zato odlučila da nanesem čim sam osetila da me koža zateže. Rezultat: zatezanje je momentalno umireno i osećaj na licu odjednom je bio prijatan. 

Toner je inače blago kiseo (pH 5.5) što odgovara kiselosti zdrave kože, te zahvaljujući tome doprinosi održavanju prirodne hidrolipidne barijere kože. Što se tiče mirisa, ovaj proizvod nije naparfimisan te samo može da se oseti sasvim blag kiselkast miris (pretpostavljam, samih sastojaka). Od sastojaka se ističu glicerin koji hidrira kožu, pantenol koji umiruje kožu i ublažava svrab, ekstrakt lista čaja koji umiruje kožu i deluje kao antioksidans, i ekstrakt biljke centella asiatica koji podstiče regeneraciju.
Toner sam inače prilično brzo potrošila (5 ml mi je otprilike bilo dovoljno za 5 upotreba) – a nanosila sam ga mahom direktno na kožu ili tupferom (ređe tupferom, budući da sam imala ograničenu količinu proizvoda).
Standardna veličina proizvoda je 180 ml i košta oko 15$, a izrađuje se i u manjoj veličini (80 ml) čija je cena oko 10$. Spisak sastojaka ovog proizvoda možete pročitati na sledećem linku (CosDNA).

SoonJung 10 Free Moist Emulsion

SoonJung 10 Free Moist Emulsion
image source: etudehouse.com

SoonJung emulzija je za mene bila najveće iznenađenje. Kada sam naručivala set, najviše mi je bilo stalo da probam toner i kremu, a emulzija je išla pride (kao nužno zlo – ok, ne kao zlo, al’ jednostavno nisam imala nikakva iščekivanja). Sad bih na engleskom zaista rekla “boy, was I wrong!”. Emulzija divno hidrira kožu – posle nje skoro da mi ne treba krema. Ni ovaj proizvod nema nikakav miris, prijatne je konzistencije (kao losion ili prilično razblažena krema 😀) i lepo se upija. Već posle prvog nanošenja emulzije primetila sam da mi je koža osetno mekša. Kao i toner, emulzija je blago kisele pH formule.

Proizvod dolazi u bočicama od 120 ml (15$) i 72 ml (10$), a listu sastojaka možete pogledati ovde (CosDNA).

SoonJung 2x Barrier Intensive Cream

SoonJung 2x Barrier intenstive cream
image source: etudehouse.com

Najzad, tu je i hidratantna krema koja, osim pantenola i ekstrakta čaja i centele, sadrži i ulje suncokreta i karite (ši) buter. Dovoljna je sasvim mala količina kreme (manja nego zrno graška) i koža će biti adekvatno hidrirana i zaštićena. I na kraju zaista imam utisak da krema na površini formira omotač koji štiti kožu od isušivanja, što je idealno ukoliko u obzir uzmemo spoljašnju hladnoću i vetar, kao i (centralno) grejanje unutra.

Kada je reč o ceni, 60 ml košta oko 19$, dok 30 ml košta oko 11$. Ovo su, inače, svi sastojci SoonJung kreme.

Sveukupni utisak? Koje bih od ovih proizvoda kupila?

Blago je reći da sam oduševljena. Zaista se ne sećam kada mi je koža bila ovako meka. Svaki od ova tri proizvoda bih mogla da preporučim osobama sa osetljivom kožom (kao i osobama koje misle da nemaju osetljivu kožu). Jedino što bih još primetila jeste da bi kombinacija emulzije i kreme možda bila “preteška” za toplije mesece. Doduše, i to bi se moglo preduprediti upotrebom manjih količina ovih proizvoda.

Ja lično bih sada, verovali ili ne, najradije poručila emulziju. Ne samo zbog toga što me je najviše iznenadila, već zato što sam pre nego što su mi SoonJung uzorci stigli, poručila Klairs toner o kojem sam već ranije govorila i Klairs kremu (koju sam isprobala zahvaljujući besplatnom 😌 uzorku koji sam dobila uz kupovinu).

Da li ste možda imali priliku da probate proizvode iz SoonJung linije? Da li je i vas nedavno neki proizvod za negu lica oduševio?

You May Also Like

2 comments

  1. Odličan tekst! Ovo nije prvi put da čujem da hvale korejsku kozmetiku. Ima li nekog posebnog razloga za to?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jelena! Jeste, korejska kozmetika je postala izuzetno popularna poslednjih godina.

      Ono što sam primetila jeste da K-Beauty veliku važnost pridaje prevenciji - kreme/losioni za lice sa UV faktorom su obavezni, hidratacija je izuzetno bitna, a veliki je broj brendova čiji su proizvodi pogodni i za osetljivu kožu budući da koriste prirodne, blage sastojke.

      Meni lično se naročito sviđa što bar kod korejske kozmetike mogu da budem sigurna da nema razlike između proizvoda za Istočno i Zapadno tržište. Ako već plaćam punu cenu, znam da dobijam podjednako kvalitetan proizvod!
      Veliki pozdrav!

      Delete