Finalni utisci o Soon Jung kolekciji - kupiti ponovo, da ili ne?

by - April 12, 2020


Zdravo svima! Did you miss me? :)

Ok, predugo me nije bilo. Predugo nisam pisala, iako sam za ovo vreme imala priliku da isprobam dosta novih K-beauty proizvoda.

I hajde ne bih sad ja da se pravdam za tišinu - nadam se da mi nećete zameriti da jednostavno pređem na same utiske o Soon Jung liniji.

U prethodnom tekstu o ovoj liniji kozmetičke kuće Etude House, pisala sam detaljno o samim proizvodima, a sada bih htela da sumiram u nekoliko rečenica zašto bih ili ne bih kupila ove proizvode ponovo.

source: hallyucosmetics.com

SoonJung pH5.5 Relief Toner

Ovo je vrlo dobar bazični toner. Ako se ikada izgubite u širokoj ponudi korejskih tonera, ovaj proizvod je apsolutno bezbedan izbor i nešto što će posle umivanja momentalno koži nadoknaditi vlagu i pripremiti je za nanošenje narednih preparata. Mogu da kažem da sam jednom prilikom čak probala da posle umivanja (penušavim gelom za čišćenje lica) utapkam samo toner da bih videla kad će i da li će lice početi da me zateže. Za nekih desetak minuta koža je tražila dodatnu hidrataciju (logično), ali svakako nije bio isti slučaj kao kada bih samo oprala lice i sačekala sa nanošenjem kreme. 

I, pošto je ovaj tekst dugo čekao da bude objavljen, u prilogu postavljam sličicu sada već davno potrošenog tonera.

SoonJung toner
SoonJung toner

Ja bih sad ponovo poručila ovaj proizvod (da nije stopirana isporuka/obrada paketa na carini), ali ću sačekati da se aktuelna situacija u zemlji i svetu smiri.


SoonJung 10 Free Moist Emulsion

Ukoliko imate izrazito suvu kožu, ovo je proizvod koji će vam sigurno prijati, naročito tokom zimskih dana. Meni lično je ova emulzija bila višak posle tonera a pre Soon Jung kreme.

SoonJung emulzija
SoonJung emulzija

Emulzija je relativno gusta i na vrhu bočice imamo pumpicu, kojom lepo može da se dozira proizvod.

Sad dok pišem, shvatila sam da sam je zimus koristila na specifičan način, kao proizvod za čišćenje i piling. Mislim da bi ovaj način upotrebe zavređivao poseban tekstić.

Ipak, emulziju ne bih ponovo kupila, jednostavno mislim da je suvišan korak u nezi kombinovane kože.


SoonJung 2x Barrier Intensive Cream

Kao što znate, posle uzoraka koje sam poručila i odličnih prvih utisaka, odlučila sam da kupim Soon Jung proizvode u punoj veličini, ali pošto sam najpre potrošila uzorke za toner i emulziju, prvo sam njih poručila, dok sam sa kremom pričekala malo. 

Tube of SoonJung 2x Barrier Intensive Cream
SoonJung krema

Međutim, kada je krema stigla, nešto mi je bilo sumnjivo na samom pakovanju i prvi put sam posumnjala u autentičnost proizvoda iz Koreje. Ebay prodavac je inače bio vrlo pouzdan, ali nikad se ne zna šta može da se desi. Šta me je navelo da posumnjam da proizvod koji sam dobila nije original? 

- Unutrašnjost kutije bila je čudne roze boje, dok su kutije tonera i emulzije, ako se dobro sećam, unutra bile bele. Lista sastojaka je takođe bila drugačija, i pojedini detalji na pakovanju (plave linije) delovali su nezavršeno. Jednostavno je sve izgledalo manje profesionalno nego kutije tonera i emulzije.  
Box of SoonJung cream
Roze unutrašnjost kutije i nedovršene plave linije
U redu, nešto je ovde čudno i moram da utvrdim da li je reč o kopiji (kakav užas 😏). Pretraga blogova i Youtube videa nije bila od pomoći, tako da sam uputila mejl Etude House-u sa slikama i ubrzo dobila odgovor da nekada nije lako razlikovati original i kopiju, ali da se po slikama koje sam poslala čini da je reč o originalu. 

Odgovor od Etude House-a

Postavljam dodatno pitanje (da li su oni videli roze unutrašnjost? Nespojivu ni po čemu sa plavom bojom na ovim proizvodima), i opet dobijam potvrdu da moje pakovanje izgleda kao original, ali uz disclaimer “yet please take this just as a reference”. Hmm, ovo mi ipak nije pružilo konačno razrešenje dileme.

Onda shvatih da Etude House ima svoju online radnju i da postoji mogućnost da su kupci ostavljali utiske o proizvodima sa slikama. I konačno, na zvaničnom korejskom sajtu, među recenzijama, našla sam slike proizvoda na kojima su mogli da se vide svi meni sumnjivi detalji. Okej, sve je razjašnjeno, i tada sam bezbrižno mogla da počnem da koristim ovu kremu.

Čak ni posle duže upotrebe, nisam promenila mišljenje. Reč je o dobroj osnovnoj kremi za negu koja će hidrirati, nahraniti i donekle i umiriti kožu lica. Mislim da je uvek dobro imati ovakvu kremu. Utisci su slični kao kod Klairs kreme, s time što je ova ipak dosta pristupačnija. Sama tuba je isto zanimljiva. Naime, kad se otklopi, vrh tube je neophodno odvrnuti (suprotno od kretanja kazaljke na satu) i, kad završimo sa doziranjem kreme, zavrnuti i zaklopiti.

Cap of SoonJung tube
Zanimljiv patent na vrhu otklopljene tube

Da, apsolutno bih ponovo kupila ovaj proizvod.

U međuvremenu su se pojavili i novi proizvodi ove linije, kao što su maska u maramici, micelarna voda, penušavi gel za čišćenje lica (pH 5.5) kao i sredstvo za uklanjanje šminke sa očiju i usni. Za sada me najviše zanima ovaj gel za čišćenje lica, tako da mislim da ću ga u narednom periodu poručiti.

Nadam se da vam je današnji tekst bio od koristi, a možda čak i malo zabavan ako ste iščitali priču o ispitivanju autentičnosti SoonJung kreme.

Stay home, stay safe 💕

You May Also Like

0 comments